Kapel van de Berendonk

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel van de Berendonk

Beschrijving

Kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw Lichtmis. In 1965-1967 naar ontwerp van J. Keustermans opgericht aan het plein in hartje Berendonk ter plaatse van een bestaande bidplaats.

Rechthoekig bakstenen zaalkerkje met inspringend portaal, mank leien zadeldak en aanleunende noord-oostelijke klokkentoren en rechthoekige muuropeningen.

Koorwand met fresco door L. Van Gorp (directeur van de academie te Arendonk en schilder) en F. Gevers (stukadoor) met een voorstelling van de "Opdracht van Jezus in de Tempel". Altaar van marmer en arduin naar ontwerp van H. Gijs. Beglaasde houten kast met gekleed en gekroond Onze-Lieve-Vrouwebeeld met scepter en kind, afkomstig van de oude pastorie.

Auteurs: Plomteux, Greet