Beschrijving

Voormalige hoeve omringd door weiland met drie enorme lindebomen. Gerenoveerd woonstalhuis van zeven traveeën onder een zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen) opklimmend tot de 19de eeuw(?).

Verankerd en witgeschilderd bakstenen gebouw met rechthoekige muuropeningen, houten lateien, arduinen lekdrempels en luiken. Aan de zuidzijde een monumentale driebeukige langsschuur uit de 20ste eeuw(?) van zes en twee traveeën onder een afgewolfd, golfplaten zadeldak (nok parallel aan de straat) met grotendeels opengewerkte oostgevel, voorts verankerde en witgeschilderde bakstenen muren met rechthoekige venstertjes, halvemaanvenstertjes en korfboogpoorten en de noordelijke zijpunt- en westgevel met horizontale houten beschieting; eenvoudige gebinten met rondhouten (stijlen, schoren), samengestelde liggers, moerbouten.

Auteurs: Plomteux, Greet