• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Woning van de gebroeders Göppel, Nederlandse sigarenfabrikanten, die zich in 1877 in Arendonk vestigden; heden een dokterswoning.

Vrijstaand dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een vernieuwd zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), in eclectische, neoclassicistisch getinte stijl van circa 1900. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met paneelversieringen; hoge arduinen plint versierd met schijfmotieven. Benadrukte middelste travee afgelijnd met pilasters en een driezijdig fronton; centraal balkon op voluutconsoles, evenals de aansluitende vensters met balustrade. Gevelafsluiting met houten kroonlijst op klossen. Segmentbogige muuropeningen in omlopende bandomlijsting, op de begane grond met arduinen lekdrempels op consooltjes. Originele houten vleugeldeur met glas en smeedwerk.

Flankerende aanbouwsels van één bouwlaag respectievelijk met dienstingang en garage. Beraapte zijpuntgevels. Aangepast interieur.

Auteurs: Plomteux, Greet