Arbeidersswoningen ()

Tot het eerste kwart van de 20ste eeuw opklimmend samenstel van een enkel- en een dubbelhuis van twee en drie traveeën en één bouwlaag onder een zadeldak (nok parallel aan de straat, pannen).

Bakstenen lijstgevels op een gecementeerde plint verlevendigd met muurbanden en booglijsten in contrasterend metselwerk met ankers en fries van cementtegels. Muizentand en houten kroonlijst op modillons. Segmentbogige muuropeningen op arduinen lekdrempels. Origineel houtwerk. Duimen van voormalige luiken.

Auteurs:  Hooft, Elise

Zes stadswoningen ()

Nummers 24, 33-39, 54. Tot het eerste kwart van de 20ste eeuw opklimmende over het algemeen halfvrijstaande enkel- en dubbelhuizen van twee of drie traveeën en één of twee bouwlagen onder een zadel- of pseudo-mansardedak (nok parallel aan de straat, pannen of kunstleien).

Bakstenen lijstgevels op een gecementeerde plint verlevendigd met muurbanden en booglijsten in contrasterend metselwerk. Nummers 33 tot 39 met ankers; nummers 37-39 met fries van cementtegels. Nummers 24 en 37-39 met muizentand en houten kroonlijst op modillons. Segmentbogige muuropeningen op arduinen lekdrempels. Nummers 33-35, 39 en 54 met origineel houtwerk, onder meer een fraaie houten paneeldeur met glas en ijzerwerk op nummer 54. Nummer 24 met houten winkelpui; Nummers 33 tot 39 met duimen van voormalige luiken en nummer 54 met een smeedijzeren windvaan.

Auteurs:  Plomteux, Greet