Onze-Lieve-Vrouwekapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onze-Lieve-Vrouwekapel

Beschrijving

Kapel op de hoek met Wippelberg opgericht in 1908. Rechthoekig bakstenen gebouwtje onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen). Puntgevel met betonnen kruis. Segmentboogdeur met witgeschilderde hoek- en sluitstenen, waarboven een rondboognis in witgeschilderde omlijsting met een Onze-Lieve-Vrouwebeeldje.

Bepleisterde en lichtblauw geschilderde binnenmuren. Opmerkelijke heiligenbeelden onder glazen stolpen; onder meer een oud beeld van Maria, Koningin van Victorie en een Heilige Donatus, vaasjes met kunstbloemen, enzovoort.

Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Arendonk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N6, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Plomteux, Greet