Hoeve en Onze-Lieve-Vrouwekapel

Beschrijving

Hoeve met boerenhuis en aanpalende stal/schuur, respectievelijk twee en zes traveeën onder een zadeldak (nok loodrecht en parallel aan de straat, mechanische pannen) het tweede kwart van de 20ste eeuw.

Bakstenen punt- en lijstgevels op gecementeerde plint, verlevendigd met witgeschilderde muurbanden, omlijstingen en lateien. Rechthoekige muuropeningen, onder meer een mooie houten deur met venstertjes en bovenlicht van gekleurd glas in lood.

Op de hoek met De Biezen, een kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, in 1924 opgericht door dokter Gustave Deroissart; omringd door grote kastanjes en een ligusterhaag. Gecementeerd rechthoekig gebouwtje onder een zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen). Puntgevel met aandak en kruis. Spitsboognis waarin rechthoekige houten deur met glas en smeedwerk; rondboogvenstertjes met smeedwerk.

Auteurs: Plomteux, Greet