Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, opklimmend tot 1916: L-vormig woonstalhuis met woonhuis van vier traveeën, stal van drie traveeën en loodrechte uitbouw van vijf traveeën, beide onder zadeldak (nok parallel en loodrecht op de straat, mechanische pannen) en een latere zuidoostelijke staluitbreiding van drie op drie traveeën onder lessenaarsdak; een zuidoostelijke langsschuur van vijf traveeën onder een golfplaten zadeldak (nok loodrecht op de straat) met latere afhang over de volledige lengte.

Verankerde bakstenen gebouwen. Woonstalhuis met jaartalankers 1916 en sierankers S G, verwijzend naar de bouwheer Spoormans-Geenen; woongedeelte met dubbelhuisopstand en zuidwestelijke opkamer; gecementeerde plint; muurbanden, booglijsten en siermotieven van gesinterde baksteen; muizentand onder houten kroonlijst op modillons. Segmentboogvensters en -deuren met grotendeels vernieuwd houtwerk en betonnen stalvensters. Rechthoekige stal- (afhang) en schuurpoorten. Schuur met rechthoekige verluchtingsgaten. Erf met grote notelaar en gecementeerde waterput.

Auteurs: Plomteux, Greet