Samenstel van drie arbeidershuizen

Beschrijving

Halfvrijstaande reeks arbeidershuizen van twee of drie traveeën en één bouwlaag onder een gemeenschappelijk zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) gekadastreerd in 1904; de derde travee ter hoogte van nummer 17 geeft toegang tot de achterin gelegen bijgebouwen.

Verankerde bakstenen lijstgevels op gecementeerde plint, gemarkeerd door beschilderde muurbanden, eensgelijkse booglijsten en paneeltjes en een overhoekse baksteenfries. Segmentbogige, beluikte muuropeningen met origineel houtwerk. Nummer 13 met later beschilderde gevel en vernieuwde muuropeningen.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Arendonk, schets 1904/16.

Auteurs: Plomteux, Greet