Kapel, toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Kapel, toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, in de 19de eeuw (?) opgetrokken ter vervanging van een oudere lemen kapel op een plaats die vanouds als sacraal werd aangeduid.

Aan zijwegel gelegen gebouwtje onder zadeldak (mechanische pannen), omgeven door drie grote lindebomen. Beraapte tuit- en lijstgevels; voorgevel met segmentboogdeur, spitse beeldnis, smeedijzeren kruis; zijgevels met rechthoekige venstertjes. Bepleisterde en beschilderde binnenmuren, afgeknot houten plafond, vloer van gele en zwarte tegels in dambordpatroon met dito wit kruis.

Auteurs: Plomteux, Greet