erfgoedobject

Woon- en winkelhuis

bouwkundig element
ID
75465
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75465

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woon- en winkelhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Diepenbeemd. Woon- en voormalig winkelhuis van respectievelijk twee traveeën in de zijgevel, een afgeschuinde hoek en drie traveeën in de voorgevel, twee bouwlagen en complexe bedaking (nokken parallel aan en loodrecht op de straat, mechanische pannen), gekadastreerd in 1939.

Lijst- en manke puntgevel met parement van rode gevelsteen op dito bruine plint, afgesloten met houten kroonlijst op klossen. Rechthoekige muuropeningen, de vensters met houten latei en lekdrempel van faience; langgerekt zeshoekig venster in de geveltop. Rechthoekige deuren, die van het woonhuis met luifel en rondbogig bovenlicht, die van de winkel onder met natuursteen afgewerkte, schuin oplopende top. Origineel schrijnwerk.

  • Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Arendonk, schets 1939/63.

Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Arendonk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n6, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Plomteux, Greet
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Woon- en winkelhuis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75465 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.