Eclectisch café

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch café

Beschrijving

Eclectisch hoekcafé van twee traveeën, een afgeschuinde hoek en drie traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (nok loodrecht op de straat, kunstleien), opgetrokken circa 1924, zie kadaster en oude foto’s. Gelijkaardig, doch ouder aanpalend pand nummer 36 van vier traveeën, twee bouwlagen en pseudo-mansardedak.

Bakstenen lijstgevels met knipvoegen op gecementeerde plint, verlevendigd met lisenen aan weerszijden van de hoektravee, gecementeerde muurbanden, hoek- en sluitstenen; gevelbeëindiging met houten kroonlijst op modillons. Nummer 38 met rechthoekige muuropeningen onder I-profiel met rozetvormige bevestigingsbouten en ontlastingsbogen; begane grond met schuiframen. Nummer 36 met segmentbogige, oorspronkelijk beluikte muuropeningen.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Arendonk, schets 1924/17.

Auteurs: Plomteux, Greet