Apotheek en woning

Gemeente Arendonk

• Adrescontrole Arendonk (adrescontroles: 06-03-2007 - 06-03-2007).
  • Inventarisatie Arendonk (geografische inventarisatie: 01-01-2004 - 31-12-2004).

Typologieachterhuizen, apotheken
Dateringna WO II

Beschrijving

Apotheek en woning zogenaamd Govers van 1969 naar ontwerp van P. Neefs. "Verbouwing" van een bestaand pand waarbij alleen het zadeldak boven het voorhuis nog aan de voormalige toestand refereert. Voorhuis van twee traveeën en twee tot drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien), achterhuis van één bouwlaag onder plat dak en binnentuin tussenbeide. Opvallende, vrijwel vierkante voorgevel gemarkeerd door een modulaire compositie van grote beglaasde vlakken alternerend met witgeschilderde muurpartijen. Groengeschilderde stalen ramen en deuren. Gewijzigde inkom (gedicht) en garagepoort (huidige toegang tot winkel en woning).

• DE KOONING M., Paul Neefs, in Vlees en beton, nr. 19-20, 1992, p. 95.

Bron: De Sadeleer S. & Plomteux G. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Arendonk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N6, Brussel - Turnhout.

Auteurs: Plomteux, Greet