• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Voormalig woonhuis van de familie Van Reusel, volgens het kadaster oorspronkelijk twee tot 1862-1863 opklimmende huizen, circa 1908 samengevoegd, aangepast en toen vermoedelijk ook van een tweede bouwlaag voorzien en circa 1953 terug in twee gedeeld. Vanaf circa 1908, dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) met recent vernieuwde aanbouw aan westzijde.

Bakstenen lijstgevel, op de begane grond met rechthoekige muuropeningen onder houten latei en strek, eertijds met vensterluiken; mooie houten paneeldeur met glas en ijzerwerk en bovenlicht, waarvoor drie arduinen trappen, voetenschraper rechts en bekronend rondboognisje met hedendaags terracottabeeldje van Onze-Lieve-Vrouw Visitatie. Bovenverdieping met segmentboogvensters op kordonvormende lekdrempels van arduin; gevelafsluiting met geblokte muizentandlijst en houten kroonlijst op modillons. Grotendeels bewaard houtwerk. Met kunstleien beklede westelijke zijpuntgevel.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Arendonk, schetsen 1862/24, 1863/93, 1908/60, 1953/93.

Auteurs: Plomteux, Greet