Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Hoek met de Elleboogstraat. Villa te midden van beboomde tuin, opgetrokken in opdracht van steenbakker A. Bourgeois, in 1935, naar ontwerp van J. Roose (Kortrijk), aansluitend bij de cottage-architectuur door het contrasterend materiaalgebruik (bakstenen onderbouw en gecementeerde bovenbouw), de erkers en portaal. Uitwerking enigszins afwijkend van het oorspronkelijk plan, zie portaal.

Bron     : DE GUNSCH A. & METDEPENNINGHEN C.met medewerking van CALLENS T. & VAN DEN MOOTER M. 2005-2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Kortrijk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL5, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline