• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Vrijstaand enkelhuis met elementen ontleend aan de art deco, van circa 1935; twee traveeën en twee bouwlagen onder loodrecht op elkaar gestelde schilddaken (kunstleien) met klimmende dakkapel; tegen de linker zijgevel een aanbouw onder plat dak met garage.

Bakstenen lijstgevels met beperkt gebruik van siermetselwerk, verschillende metselverbanden en/of andere baksteenkleuren; geprononceerde omlopende houten kroonlijst. Inspringende rechter travee met inkom onder betonnen luifel op bakstenen pilaren, gelegen in hetzelfde vlak als de linker travee; ter hoogte van de insprong een klein balkon met typische leuning. Rechthoekige vensters onder betonnen latei of strekse boog; rechthoekige vleugeldeur met glas- en houtwerk. Originele afsluiting aan de straat met bakstenen hekpijlers waartussen een dubbele buisleuning.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle