Vrijstaand hoevetje

Beschrijving

Vrijstaand hoevetje van heden vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), minstens opklimmend tot het derde kwart van de 19de eeuw; latere aanpassingen/verbouwingen.

Verankerde bakstenen lijstgevel met gecementeerde en beschilderde plint en met baksteenfries. Authentiek woongedeelte met dubbelhuisopstand van drie traveeën; twee overige traveeën met vermoedelijk gewijzigde muuropeningen. Rechter zijpuntgevel gecementeerd, links met aluminiumplaten bekleed. Woongedeelte met rechthoekige muuropeningen onder houten latei; beluikte vensters met beschilderde lekdrempels. Betonnen waterput achteraan. Recente loodrecht gelegen langsschuur onder zadeldak (golfplaten).

Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Arendonk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N6, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle