erfgoedobject

Interbellumwoning met winkel

bouwkundig element
ID: 75527   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75527

Juridische gevolgen

Beschrijving

Art-decogetint woonwinkelhuis, gebouwd circa 1934. Hoofdvolume met enkelhuisopstand van twee traveeën en twee bouwlagen met rechts een lagere uitbouw (winkel/werkplaats) van twee traveeën en één bouwlaag; zadeldaken (nok parallel aan de straat, nieuwe kunstleien).

Bakstenen lijstgevels; bruin-rood parement met verschillende metselverbanden; hoofdvolume met arduinen plint en een houten kroonlijst op klossen. Bovenste muurpartij van uitbouw recent verhoogd en bekleed met kunstleien om het verschil in metselwerk te verbergen. Rechthoekige muuropeningen met bovenlichten van glas in lood, gevat in een brede gecementeerde en beschilderde bandomlijsting. Vernieuwd houtwerk. Arduinen lekdrempels; sommige vensters met paneeldecoratie op de borstwering. Originele deur met typisch houtwerk, structuurglas en smeedijzerwerk; luifel tussen deur en bovenlicht.

  • Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Dessel, schets 1934/36.

Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Arendonk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N6, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle
Datum  : 2004


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Interbellumwoning met winkel [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75527 (Geraadpleegd op 16-07-2020)