• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve bestaande uit een apart woonhuis met dubbelhuisopstand van vier traveeën en één bouwlaag en rechts een loodrecht aansluitende langsschuur met zijdelingse afhang; links achter een vrijstaande loodrecht gelegen stal van zeven traveeën.

Verankerde bakstenen gebouwen onder zadeldaken (nokrichtingen parallel aan, loodrecht op de straat, mechanische pannen, golfplaten). Woning en stal van circa 1933, schuur van circa 1938. Woonhuis met gecementeerde plint en baksteenfries onder een houten kroonlijst; segmentbogige muuropeningen met vernieuwd houtwerk. Schuur met gewijzigde rechthoekige poorten. Stal met rechthoekige deur en luik onder houten latei.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Dessel, schetsen 1933/21, 1938/15.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle