erfgoedobject

Vakantiewoning Schuermans

bouwkundig element
ID: 75554   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75554

Juridische gevolgen

Beschrijving

Vakantiewoning Schuermans van 1966 naar ontwerp van E. Wauters (Turnhout), gelegen op de noordelijke oever van de Miramar. Eén van de eerste woningen hier gebouwd; daar de zandwinningsmaatschappij toen nog bezig was met het opspuiten van de grond, werd gewerkt met een betonnen fundering om scheuren en verzakkingen te voorkomen.

L-vormige woning van één bouwlaag onder plat dak: hoger volume (loodrecht op de straat) met omlopende vensterband onder de dakrand waarin de leefruimte met open keuken; aansluitend volume (parallel aan de straat) met parallel liggende gang en slaapkamers. Witgeschilderde baksteenbouw. Blinde straatgevel. Naar het zuiden (de Miramar) georiënteerde achtergevels, opengewerkt met grote rechthoekige vensterpartijen met stalen profielen; aangebouwd gecementeerd haardblok met open haard aan de binnen- en buitenzijde. Rechthoekige stalen voordeur met brede houten handgreep. Carport rechts inmiddels gedicht.

  • Architectuurarchief Vlaanderen, fonds E. Wauters, zonder nummer

Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Arendonk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N6, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle
Datum  : 2004


Relaties

  • Is deel van
    Warande
    Warande (Dessel)

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Vakantiewoning Schuermans [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75554 (Geraadpleegd op 17-10-2019)