erfgoedobject

Woning Carlier

bouwkundig element
ID
75555
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75555

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Carlier
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Woning gebouwd in 1965, in 1972 uitbreiding van het bureel; naar ontwerp van E. Wauters (Turnhout). Vrijstaande moderne woning van één bouwlaag onder plat dak.

Hoofdvolume met woning vertoont een L-vormig grondplan; aan de westzijde aansluitend bureel met rechthoekig grondplan. Baksteenbouw van een donkerbruine mangaansteen in kruisverband; dak met stalen draagconstructie. Rechthoekige muuropeningen; stalen ramen en deuren. Voorste blok met blinde straatgevel waarin de garage met brede stalen schuifpoort; naar het zuiden georiënteerde zij- en achtergevels door middel van grote glaspartijen opengewerkt naar de tuin en de omgeving.

Interieur

Scheiding bureel/praktijk met elk een aparte inkom. Woning met aan de straatzijde een garage met links rondom een patio gelegen slaapkamers; in het achterste gedeelte de leefvertrekken onder meer een grote open ruimte waar een haardelement de scheiding vormt tussen zithoek en living.

  • Architectuurarchief Vlaanderen, fonds E. Wauters, zonder nummer.

Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Arendonk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n6, Brussel - Turnhout.
Auteurs: De Sadeleer, Sibylle
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Woning Carlier [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75555 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.