erfgoedobject

Woning Carlier

bouwkundig element
ID
75555
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75555

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Carlier
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Woning gebouwd in 1965, in 1972 uitbreiding van het bureel; naar ontwerp van E. Wauters (Turnhout). Vrijstaande moderne woning van één bouwlaag onder plat dak.

Hoofdvolume met woning vertoont een L-vormig grondplan; aan de westzijde aansluitend bureel met rechthoekig grondplan. Baksteenbouw van een donkerbruine mangaansteen in kruisverband; dak met stalen draagconstructie. Rechthoekige muuropeningen; stalen ramen en deuren. Voorste blok met blinde straatgevel waarin de garage met brede stalen schuifpoort; naar het zuiden georiënteerde zij- en achtergevels door middel van grote glaspartijen opengewerkt naar de tuin en de omgeving.

Interieur

Scheiding bureel/praktijk met elk een aparte inkom. Woning met aan de straatzijde een garage met links rondom een patio gelegen slaapkamers; in het achterste gedeelte de leefvertrekken onder meer een grote open ruimte waar een haardelement de scheiding vormt tussen zithoek en living.

  • Architectuurarchief Vlaanderen, fonds E. Wauters, zonder nummer.

Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Arendonk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N6, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Woning Carlier [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75555 (Geraadpleegd op )