erfgoedobject

Woning Peeters

bouwkundig element
ID
75569
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75569

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Peeters
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Woning Peeters van circa 1970 naar ontwerp van E. Wauters (Turnhout). Met de zuidkant aan de straatzijde, besloot men tot het ontwerp van een patiowoning. In een U-vorm geschikte balkvormige volumes van één bouwlaag met binnentuin waarvan de westzijde open bleef; in het achterblok werd de living ondergebracht met zicht op de binnentuin.

Witgeschilderde baksteenbouw met kruisverband; rechthoekige vensterpartijen met stalen profielen. Voorste blok aan de straat met drie slaapkamers, badkamer en nachthal, loodrecht hierop het verbindingsblok met nutsruimten zoals de inkomhal, keuken met daarnaast garage, berging en een tegen de binnentuin gelegen gang naar het iets hogere, achterste blok met living en eetkamer. Gang en living met volledig beglaasde wand naar de binnentuin toe.


Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Arendonk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N6, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Woning Peeters [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75569 (Geraadpleegd op )