Woning Peeters

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Peeters

Beschrijving

Woning Peeters van circa 1970 naar ontwerp van E. Wauters (Turnhout). Met de zuidkant aan de straatzijde, besloot men tot het ontwerp van een patiowoning. In een U-vorm geschikte balkvormige volumes van één bouwlaag met binnentuin waarvan de westzijde open bleef; in het achterblok werd de living ondergebracht met zicht op de binnentuin.

Witgeschilderde baksteenbouw met kruisverband; rechthoekige vensterpartijen met stalen profielen. Voorste blok aan de straat met drie slaapkamers, badkamer en nachthal, loodrecht hierop het verbindingsblok met nutsruimten zoals de inkomhal, keuken met daarnaast garage, berging en een tegen de binnentuin gelegen gang naar het iets hogere, achterste blok met living en eetkamer. Gang en living met volledig beglaasde wand naar de binnentuin toe.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle