Hoeve Goudberg

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Goudberg

Beschrijving

Gerenoveerd woonstalhuis van vijf en drie traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen); ten westen een loodrecht gelegen langsschuur van zeven traveeën onder schilddak met ongelijke schilden (Vlaamse en mechanische pannen); opklimmend tot 1892, zie jaartal in de oostelijke zijpuntgevel van woonstalhuis.

Verankerde bakstenen gebouwen. Lijstgevel met gecementeerde plint en dakplaat op modillons; zijpuntgevels met vlechtingen. Rechthoekige muuropeningen. In woongedeelte met houten lateien en arduinen lekdrempels, vernieuwd houtwerk; rechter zijpuntgevel met gedicht opkamer- en keldervenster. Betonnen stalvensters; korfbogige stalpoort. Driebeukige schuur met dek- en ankerbalkgebinte; voorste travee later heropgemetst, zie verschillend metselwerk. Recente stalgebouwen.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle