Gekoppelde arbeiderswoningen

Beschrijving

Enkelhuizen in spiegelbeeld van elk twee traveeën en twee bouwlagen onder gemeenschappelijk zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen); eerste kwart van de 20ste eeuw.

Nummers 38-40 bakstenen lijstgevels met geaccentueerde muurbanden en rechthoekige muuropeningen; nummer 42 met gecementeerde plint en baksteenfries; segmentbogige deur en venster. Alle met bewaard houtwerk.

Nummer 40 met aanpalende kleine arbeiderswoning van heden twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) uit het vierde kwart van de 19de eeuw of eerste kwart van de 20ste eeuw, oorspronkelijk vermoedelijk groter van omvang, zie de gecementeerde zijpuntgevel verwijzend naar afbraak.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle