Vrijstaand burgerhuis

Beschrijving

Diephuis met dubbelhuisopstand van drie traveeën (begane grond) en twee bouwlagen onder mank zadeldak met brede dakkapel in zijschild (mechanische pannen); gebouwd circa 1935 in een traditionalistische baksteenarchitectuur gekenmerkt door een vrij zakelijke gevelbehandeling in combinatie met een traditionele dakvorm.

Parement van gele baksteen, donkerbruine voor plint en omlijstingen. Scherpe puntgevel met in de top een rondbogige beeldnis en een oculus. Rechthoekige muuropeningen onder een strekse boog; bewaard houtwerk. Vensters met houten kozijnen, lekdrempels van faience. Bezijden een uitbouw; achtergevel met gevelbrede veranda. Loodrecht aansluitende schuur/stal onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen).

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle