Beschrijving

Hoeve, in haar huidige vorm van 1946, zie gevelsteen. Woonstalhuis van vijf + vijf traveeën en respectievelijk twee en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, zwarte Vlaamse pannen), door middel van een gemetselde korfboogpoort verbonden met een monumentale loodrecht gelegen schuur.

Bakstenen gebouwen; woonstalhuis en poort bovendien met witstenen omlijstingen, hoek- en sluitstenen en arduinen plint; vrijstaande zijpuntgevels met vlechtingen en erker met glas-in-loodramen ter hoogte van het woonhuis. Aan verhard erf gelegen parallelle stallingen.

Auteurs: Plomteux, Greet