Huis Moonen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Huis Moonen

Beschrijving

Woning van zeven traveeën en twee bouwlagen onder schilddak, gekadastreerd in 1873, begin 20ste eeuw tot één bouwlaag teruggebracht, volgens het kadaster circa 1911 achteraan uitgebreid met een maalderij en in 1980 vernieuwd zie gevelsteen.

Halfvrijstaand dubbelhuis, heden van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, zwarte mechanische pannen), met recent aangebrachte dakvensters. Bepleisterde, witgeschilderde gevel op vernieuwde arduinen plint, afgesloten met kordonlijst -de vroegere lekdrempels onder de bovenvensters- en houten kroonlijst op klossen.

Beluikte segmentboogvensters op lekdrempels van arduin. Rechthoekige houten deur met bovenlicht in oorspronkelijke, arduinen omlijsting met neuten, schijfmotief en brede kroonlijst op gegroefde voluutconsoles. Vernieuwd houtwerk.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Poppel, schetsen 1873/5, 1911/10.

Auteurs: Plomteux, Greet