Beschrijving

Hoeve uit de eerste helft van de 20ste eeuw, bestaande uit een woonstalhuis van drie + vier traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, zwarte mechanische pannen) en een ten oosten gelegen langsschuur onder mank, afgewolfd zadeldak (nok parallel aan de straat, zwarte mechanische pannen).

Verankerde bakstenen gebouwen, het woonstalhuis met gecementeerde plint en aflijnende muizentand. Woongedeelte met dubbelhuisopstand, segmentbogige muuropeningen, luiken, arduinen lekdrempels, zuidoostelijke opkamer en -kelder, rechthoekige zijtopvensters en vernieuwd houtwerk. Stal met betonnen segmentboogvensters, voormalige poort vervangen door deur en zijgevel met laadluik onder rondbogig bovenlicht. Loodrecht aansluitend bakhuis.

Monumentale langsschuur met verschillende afhangen, rechthoekige poort onder houten latei, rechthoekige en segmentboogvensters, eerstgenoemde onder meer met houten dorpel en latei. Recentere stallen achteraan. Verhard erf.

Auteurs: Plomteux, Greet