Hoeve in U-vorm

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve in U-vorm

Beschrijving

Hoeve opklimmend tot 1910, zie inscriptie gevelsteen, met woonstalhuis, parallel gelegen langsschuur aan noordwestzijde en loodrecht gelegen stalvleugel tussenbeide. Bakstenen gebouwen onder zadeldak (nokrichtingen parallel aan en loodrecht op de straat, zwarte mechanische pannen).

Woonstalhuis van vijf + vijf traveeën met gecementeerde plint, gevelankers en houten kroonlijst op modillons. Woongedeelte met dubbelhuisopstand, segmentbogige muuropeningen, luiken en lekdrempels van arduin; ingekaste schuiframen onder versierd houten boogveld; met kunstleien beklede zuidwestelijke zijpuntgevel met opkamer- en betralied keldervenster. Stalgedeelte met betonnen segmentboogvensters; achtergevel met gedichte korfboogpoort en afhang.

Langsschuur met afhang aan weerszijden, rechthoekige betonnen vensters en houten schuifpoort. Met klinkers verhard erf, aan Grote Vond afgesloten met bakstenen muur en ijzeren hekken tussen bakstenen pijlers.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Poppel, schets 1911/16.

Auteurs: Plomteux, Greet