erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID
75689
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75689

Juridische gevolgen

Beschrijving

Vermoedelijk verbouwd in 1922, zie inscriptie gevelsteen, bestaande uit een woonstalhuis van vier + drie traveeën, een dwarsschuur aan west- en een stalletje aan zuidzijde. Bakstenen gebouwen onder zadeldak (nokrichtingen parallel aan en loodrecht op de straat, zwarte mechanische pannen); woonstalhuis met ankers.

Woongedeelte met dubbelhuisopstand, beluikte segmentbogige muuropeningen, arduinen lekdrempels en origineel houtwerk; gecementeerde zuidwestelijke zijpuntgevel met schijnvoegen, een opkamer- en keldervenster achteraan en rondbogige topvensters.

Stal met segmentboogvensters; zijpuntgevel met gedichte korfboogpoort en rondbogig laadluik. Afhang over de volledige huisbreedte. Schuur en stal met rechthoekige muuropeningen en afhangen. Onverhard erf met betonnen waterput en grote notelaar.


Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Arendonk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n6, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Plomteux, Greet
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoeve met losse bestanddelen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75689 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.