Villa in art-decostijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa in art-decostijl

Beschrijving

Villa naar ontwerp van A. Pastijn (Turnhout) van 1941; deels onderkelderd dubbelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder plat dak.

Compositie van balkvormige in- en uitspringende volumes afgewerkt met verglaasde muurkappen, aan de voorzijde met parement van bruine gevelsteen en knipvoegen. Markerende witgeschilderde puilijst en aansluitende deurluifel. Verschillend uitgewerkte muuropeningen met origineel, witgeschilderd houtwerk en gekleurd glas in lood. Ten zuidwesten een terras. Bordes en terras met rode keramische tegelvloer.

De plattegrond ontvouwt een smalle inkomtravee met aanpalende trap en een uitspringende keuken links, twee dooreenlopende woonkamers rechts; in de loodrechte uitbouw waren kookplaats, washuis, wc en kolenberging voorzien.

• Bouwdienst Ravels/ 874.1. Bouwvergunningen Weelde, 1894-1950.
  • Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Weelde, schets 1942/2.