Beschrijving

Hoeve bestaande uit een boerenhuis met loodrecht aansluitende stal en loodrecht gelegen vrijstaande langsschuur aan westzijde. Woonhuis met dubbelhuisopstand van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, zwarte en gele mechanische pannen); het jaartal 1914 in de gevelsteen boven de deur verwijst naar de toenmalige verbouwing.

Bakstenen lijstgevel op gecementeerde plint, verlevendigd met muurbanden, tand- en booglijsten van contrasterend metselwerk en fries met beraapte panelen. Benadrukte deurtravee met groot dakvenster onder overkragend zadeldak met windborden. Segmentboogvensters met arduinen hoek- en sluitstenen en dito lekdrempels; rechthoekige deur; origineel houtwerk.

Stal van drie traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen). Gelijkaardig versierde puntgevel met segmentboogdeuren en laadluik. Latere afhang.

Driebeukige, verankerde bakstenen langsschuur van zes traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen); kopgevels met rechthoekige poort onder houten latei en oculus, langsgevels met segmentboogvenstertjes en baksteenfries; dekbalkgebinten.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Weelde, schets 1915/1.

Auteurs: Plomteux, Greet