Beschrijving

Aan een zijweg van het Moleneinde gelegen hoeve, volgens de eigenares opklimmend tot circa 1900. Woonstalhuis van vijf + vijf traveeën onder vernieuwd zadeldak (nok parallel aan de zijweg en Turnhoutseweg, mechanische en Vlaamse pannen) met voormalige loodrecht gelegen langsschuur onder mank zadeldak (golfplaten) aan zuidzijde.

Verankerde bakstenen gebouwen op gecementeerde en beschilderde plint. Woonstalhuis met segmentbogige muuropeningen, booglijsten van contrasterend metselwerk, gevelafsluiting met bloktand en houten daklijst op modillons. Vernieuwde ramen en lekdrempels. Erfzijde met afhangen ter hoogte van woonhuis en stal.

Woongedeelte met dubbelhuisopstand, luiken, paneeltjes onder de lekdrempels. Noordoostelijke opkamer en -kelder, laatstgenoemde met betralied venster. Stalgedeelte met laadluik boven de poort; de vroegere afhang ter hoogte van de zijgevel werd gesloopt.

Tot stal verbouwde langsschuur van zes traveeën met rechthoekige, merendeels aangepaste muuropeningen; achterste topgevel met afhang onder afgewolfd lessenaarsdak (Vlaamse pannen). Voormalig kippenhok verbouwd tot garage. Met betonklinkers verhard erf en notelaar.

Auteurs: Plomteux, Greet