Woningen Dries

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woningen Dries

Beschrijving

Respectievelijk van 1968 en 1973 naar ontwerp van P. Neefs. Vrijstaande, witgeschilderde bakstenen volumes onder plat dak met rechthoekige stalen ramen en deuren. Nummer 2 met gesloten, licht L-vormig grondplan en nummer 12 met onregelmatig trapsgewijs uitbreidend grondplan. Oorspronkelijk ontwerp (nummer 2) en interieur (nummer 12) werden spijtig genoeg zeer zwaar verminkt.

• Gegevens verstrekt door P. Neefs.

Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Arendonk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N6, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Plomteux, Greet