Kapel van Sint-Jan Baptist

Beschrijving

Kapel van 1949 naar ontwerp van J. Ritzen. Witgeschilderd bakstenen gebouw met omringende lindebomen, opgericht op driezijdig, met gras begroeid en met beukenhagen afgeboord perceel, gedenkplaat met "Uit vrome dankbaarheid/ aan . Onze . H. Patroon/ voor . zijn . bijzondere/ bescherming . tijdens/ wereldoorlog . 1940-1945".

Eenbeukig rechthoekig gebouwtje onder zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, leien), voorzien van dakruiter met tentdak en smeedijzeren kruis. Afgeknotte puntgevel met flankerende steunberen en rondboogpoort. Zijgevels met gekoppelde rondboogvenstertjes. Sober interieur met keramisch beeld van Sint-Jan de Doper door F. Cox.

Auteurs: Plomteux, Greet