• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Typisch dorpswoning met dubbelhuisopstand van vijf traveeën en één bouwlaag onder later pseudo-mansardedak (nok parallel aan de straat, kunstleien), waarin vier omlijste dakkapellen met kroonlijst op consooltjes; gekadastreerd in 1876.

In de zijgevels verankerde baksteenbouw met gecementeerde en beschilderde lijstgevel op dito plint, beëindigd met houten kroonlijst op klossen. Getoogde, beluikte vensters op beschilderde lekdrempels. Rechthoekige deur in entablement met neuten en geprofileerde kroonlijst op voluutconsoles met acanthusbladeren, rolwerk en guttae. Originele T-ramen, deur met bovenlicht en ijzeren trekbel. Flankerende doorgang met overdekte korfboogpoort rechts, aanbouw onder plat dak met beluikt, houten kruiskozijn links.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Weelde, schets 1876/3.

Auteurs: Plomteux, Greet