erfgoedobject

Onze-Lieve-Vrouwekapel van de Hegge

bouwkundig element
ID
75770
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75770
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Hegge. Devotie- en processiekapel naar ontwerp van J. Ritzen, opgericht in 1935 op een plaats waar voorheen reeds drie kapellen hadden gestaan.

Rechthoekig bakstenen gebouwtje onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, zwarte Vlaamse pannen), met puntgevel, flankerende steunberen en rondboogpoort. Grote linde aan de achterkant. Het Mariabeeld is een kopie van het Onze-Lieve-Vrouwebeeld in de Sint-Janskerk.


Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Arendonk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n6, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Plomteux, Greet
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Onze-Lieve-Vrouwekapel van de Hegge [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75770 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.