erfgoedobject

Drukkerij

bouwkundig element
ID
75786
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75786
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Art-decogetint enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder wolfsdak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) met klimmende dakkapel; tegen de zuidelijke zijgevel een volume van één brede travee en twee bouwlagen onder plat dak, naar verluidt eertijds een drukkerij; tweede kwart van de 20ste eeuw.

Lijstgevel met een over de zijgevels doorlopend parement van rode en bruine baksteen met lintvoeg, siermetselwerk en diverse metselverbanden; een tevens omlopende houten kroonlijst, in de zijgevels met siermotief op de hoeken; noordelijke zijgevel met rechthoekige erker. Rechthoekige muuropeningen met origineel houtwerk, zie de houten kozijnen, op de begane grond met bovenlichten van gekleurd glas in lood; geflankeerd door een verdiept muurvlak; afgeschuinde lekdrempels van faience. Vernieuwde deur met bewaard bovenlicht waartussen een betonnen luifel.

Rechts volume met metalen horizontale vensterbanden; arduinen gevelplaat met afbeelding van een vliegende eend. Achteraan een loodrecht gelegen uitbouw uit de bouwperiode met aansluitend een recente uitbreiding.


Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Arendonk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N6, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle
Datum  : 2004


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Drukkerij [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75786 (Geraadpleegd op 18-04-2021)