Burgerhuis in art-nouveaustijl

Beschrijving

Enkelhuis in eclectische stijl, van circa 1910; drie traveeƫn en drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak. Lijstgevel van licht gekleurde, geglazuurde baksteen en natuursteen.

Druk belijnde bovengevel afgewisseld met gesculpteerde borstweringen en fries (medaillons en hoofden in rankwerk), zware erker op voluutconsoles op de derde bouwlaag en houten kroonlijst op klossen.

Rechthoekige vensters met golvend lijnenspel in kleine roedeverdeling. Lage begane grond met smalle pilastervormige penanten bezijden venster en twee poorten van glas en metaal.

Auteurs :  Plomteux, Greet, Steyaert, Rita