Hoeves

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeves

Beschrijving

Nummer 123 heden ingericht als café, en nummer 129 zijn (voormalige) hoeven met een woonhuis van vier tot vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, mechanische pannen) en een loodrecht aansluitende stal (nummers 86, 129), of dito langsschuur (nummer 123); opklimmend tot de tweede helft van de 19de eeuw tot het eerste kwart van de 20ste eeuw onder meer nummer 123 van 1926.

De nummers 86 en 129 met een vrijstaande langsschuur van vier tot vijf traveeën onder zadeldak (nokrichtingen loodrecht op, parallel aan de straat, Vlaamse pannen, golfplaten, kunstleien); langsgevels al dan niet met rechthoekige spaarvelden; rechthoekige poorten met houten lateien.

Nummer 129 schuur met dekbalkgebint met pen- en gatverbindingen op bakstenen sokkel.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle