Gekoppelde burgerhuizen

Beschrijving

Enkelhuizen in spiegelbeeld met art-deco-inslag van elk twee traveeën en twee bouwlagen onder gemeenschappelijk wolfsdak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) met dakkapellen en centrale schoorsteen; circa 1935. Baksteenbouw.

Lijstgevels met arduinen plint en houten kroonlijst; parement van donkerbruine baksteen, verlevendigd door verspringende muurvlakken, metselverbanden en siermetselwerk; gekoppelde quasi gevelhoge driezijdige erkers, geleed door lisenen. Zijgevels met rechthoekige uitbouw onder plat dak en een aansluitend schuin geplaatst bijgebouw onder afgewolfd zadeldak met aanleunende garage. Uitbouw met rookkanaal dat via een kwartboog doorloopt op de zijgevel van het hoofdvolume.

Rechthoekige muuropeningen met houten lateien; bewaard houtwerk met gemarmerd en gekleurd glas in lood; arduinen lekdrempels. Originele deuren met fraai ijzerwerk en bovenlicht; samen met zijvenstertje onder betonnen luifel.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle