Halfvrijstaand herenhuis

Beschrijving

Herenhuis met dubbelhuisopstand van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, mechanische pannen), circa 1910.

Bakstenen lijstgevel met arduinen plint en een houten kroonlijst met modillons; muurbanden van witte en zwarte baksteen; middenrisaliet. Segmentboogvormige muuropeningen met bewaard houtwerk; ontlastingsbogen met boogstenen van zandsteen; arduinen lekdrempels. Arduinen treden leiden naar originele houten vleugeldeur met bovenlicht; bewaarde gietijzeren voetenschrapers.

Zijpuntgevels met doorgetrokken zwarte muurbanden; rondboogvensters in de top. Achter de twee linker traveeën werd via een muuropening in de westelijke zijgevel een nieuwe gang met aparte inkom aangebracht.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle