Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Op de rooilijn inspringend gerenoveerd herenhuis met dubbelhuisopstand van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien); gebouwd in de periode 1914-1920.

Bakstenen lijstgevel op arduinen plint met houten kroon- en tandlijst. Middenrisaliet verhoogd met een dakvenster onder loodrecht overkragend zadeldakje met houten kroonlijst op dito consoles en een smeedijzeren windvaan. Al dan niet gekoppelde rechthoekige muuropeningen, decoratief uitgewerkt met ijzeren lateien op arduinen kraagstenen en ontlastingsbogen. Middenrisaliet met rondbogige inkom en dito bovenvenster; getoogd zoldervenster. Arduinen lekdrempels.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle