Herberg In den Belg

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg In den Belg

Beschrijving

Door verspringing van de rooilijn nagenoeg een hoekhuis van vijf traveeën aan de straatkant, één afgeschuinde travee en nog één zichtbare travee en twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen); circa 1920.

Geschilderde bakstenen lijstgevel met arduinen plint en houten kroonlijst op modillons. Oorspronkelijke materiaalpolychromie van de gevel, met name gekleurde bakstenen voor de muurbanden, paneeldecoratie en ontlastingsbogen, heden geel overschilderd. Segmentbogige muuropeningen, bepaalde inmiddels verbouwd; arduinen lekdrempels.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Retie, schets 1920/3.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle