• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Deels bewaarde dorpswoning met heden enkelhuisopstand van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien vooraan, Vlaamse pannen achteraan) met dakkapel in een houten omlijsting; rechts een parallel gelegen lagere aanbouw onder dito zadeldak; opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw. Voortgaande op oude fotografische opnames eertijds een dubbelhuis met bredere voorgevel, alsook een bredere aanbouw.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met kordons en geprofileerde daklijst onder een houten kroonlijst; gecementeerde en beschilderde plint. Gecementeerde zijpuntgevels. Rechthoekige muuropeningen; vensters met bewaard houtwerk en arduinen lekdrempel; luiken met origineel sluitwerk. Arduinen treden leiden naar een houten deur met briefpanelen onder bovenlicht in arduinen omlijsting met entablement.

Aanbouw met later ingebrachte muuropeningen: korfboogdeur met briefpanelen en fraai sluitwerk geflankeerd door getraliede venstertjes.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle