erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID: 75859   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75859

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 29-03-2019

Beschrijving

Burgerhuis met enkelhuisopstand van drie traveeƫn en twee bouwlagen onder overkragend zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, kunstleien) met recentere dakkapel; bezijden een lagere aanbouw met garage; opklimmend tot het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Bakstenen lijstgevel met gecementeerde plint en houten kroonlijst op modillons; decoratieve uitwerking van de voorgevel met lisenen, boogfries en panelen op de borstwering; gebruik van zandsteen voor boog- en kraagstenen. Aanbouw met rechthoekig spaarveld.

Segmentbogige muuropeningen met bewaard houtwerk, zie bovenlichten met kleine roedeverdeling; arduinen lekdrempels. Achteraan een loodrecht aanpalende schuur onder zadeldak (kunstleien, golfplaten).


Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Arendonk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N6, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle
Datum  : 2004


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75859 (Geraadpleegd op 23-11-2020)