Tweegezinswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Tweegezinswoning

Beschrijving

Tweewoonst in spiegelbeeld; enkelhuizen van elk twee traveeën, één bouwlaag en twee dakverdiepingen onder loodrecht op elkaar gestelde overkragende zadeldaken (kunstleien)in een uitgepuurde bouwstijl met reminiscenties aan de art deco/nieuwe zakelijkheid; 1935-1940.

Symmetrische compositie: middelste venstertravee van beide woningen uitgewerkt als een monumentale puntgevel onder zadeldak (nokrichting loodrecht op de straat); zijdelings inspringende inkomtravee onder loodrecht gelegen zadeldak.

Baksteenbouw met diverse metselverbanden en siermetselwerk. Gevarieerde rechthoekige vensters onder strekse boog met arduinen lekdrempels; bewaard houtwerk. Houten rondboogdeuren.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle