Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Voorheen gesloten hoeve met bakstenen dienstgebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen) gegroepeerd rondom een rechthoekige binnenplaats. Korfboogvormige inrijpoort geflankeerd door vereenvoudigde Toscaanse pilasters opgenomen in dienstgebouw (afgesnuit zadeldak, Vlaamse pannen). Woonhuis heden met voortuintje en lage muur, vernieuwd in neo-Vlaamserenaissance-trant. Dubbelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder afgeknot leien schilddak (met ijzeren balustrade). Trapgeveltje aan straat- en erfzijde; gevelsteen met opschrift JBH-HV aan erfzijde. Baksteenbouw met arduinen plint en natuurstenen speklagen en hoekblokken aan de vensters. Rechthoekige vensters met arduinen lekdrempels, ontlastingsbogen; ramen met houten roedeverdeling. Steekboogdeur met gebogen houten roedeverdeling aan straatzijde en rechthoekige deur met gedeeld bovenlicht aan erfzijde. Overkragende boogfries met neogotische inslag onder de daklijst. Links aanbouw van anderhalve verdieping en twee traveeën onder lessenaarsdak (pannen) met steekboogvormige deuropening en twee getoogde bovenvenstertjes. Witgeschilderde dienstgebouwen op gepikte plint.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle