Slachthuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Slachthuis

Beschrijving

Gebouwen van het vroegere slachthuis, heden brandweer, volgens een gedenkplaat op de omheiningsmuur rechts van de poort : "Dit gebouw werd/ opgericht/ in het jaar 1939/ burgemeester/ J. Chalmet/ Schepenen/ N. De Meyer/ R. De Decker/ Secretaris/ De Block/ architect M. De Meyer/ aannemer G. De Gezelle".

Aan de straat palende dubbele woning met twee bouwlagen onder één pannen schilddak, opgetrokken uit baksteen en enkel gemarkeerd door een breed middenrisaliet en brede vensters. Voorts enkel bewaarde lage vleugel onder plat dak geritmeerd door hooggeplaatste vierkante venstertjes met glastegels in beton.

Auteurs: Bogaert, Chris