erfgoedobject

Herberg en schutterstoren

bouwkundig element
ID
75925
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75925
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Herberg Gaumont met schutterstoren. Zogenaamd naar de vroegere cinema Gaumont met gelijknamig liberaal partijcafé en schutterstoren, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1927 door E. Goossens en de naamloze maatschappij Liberaal huis. Heden nieuwe voorbouw met drie bouwlagen en plat dak. Behouden schutterstoren met nieuwe buitenbekleding van 2000 en voormalige verbouwde cinemazaal/feestzaal achteraan.

Schutterstoren opgetrokken achter het café in 1927. Constructie op vierkante plattegrond met naar boven versmallende toren, opgetrokken in ijzer met een houten binnen- en buitenbekleding met trapladders ertussen. Toren met twee wippen, momenteel niet meer in gebruik.

  • VERVERS D. 1995: Zelzate in oude foto’s (deel 2), Eeklo, 24.

Auteurs: Bogaert, Chris
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Herberg en schutterstoren [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75925 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.