Café De Gouden Leeuw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café De Gouden Leeuw

Beschrijving

Voormalig café De Gouden Leeuw en winkel van fotograaf en schilder August Gysel-Waelput, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1900. Vrij authentiek bewaard gebouw van vier traveeën en twee bouwlagen onder leien zadeldak met centrale houten dakkapel, opvallend door zijn opengewerkte pui met gietijzeren zuilen.

Bovenverdieping met bepleisterde en geschilderde lijstgevel met rechthoekige omlijste vensters met oren en sluitsteen en een klassiek hoofdgestel met houten kroonlijst op uitgewerkte modillons. De bredere penant tussen de derde en vierde travee was voorheen voorzien van het geschilderd opschrift: "Aug. Gysel-Waelput, schilder".

Auteurs: Bogaert, Chris